vrijdag 30 oktober 2015

Jumpsuit #1

Zwanger zijn van nummer 3 is zo snel na de geboorte van nummer 2 toch best een beetje zwaar voor mijn lijf en dus kreeg ik een paar weken terug het advies van de verloskundige om wat minder te gaan werken en veel rust te houden. Ik ben niet zo goed in stil zitten, maar omdat dat nu wel het slimst is om te doen ben ik op zoek gegaan naar een leuk patroontje om te gaan haken of breien.

Op Ravelry kwam ik een super schattig patroon van Drops Design tegen van een gebreid jumpsuitje. Hij leek mij super moeilijk om te maken, maar ik was er zo verliefd op geworden dat ik besloot het er gewoon op te wagen. Eerst heb ik een aantal YouTube filmpjes bekeken om fair isle te leren breien. Het zag er niet super ingewikkeld uit, dus ik besloot maar gewoon wol en naalden te kopen en het te gaan proberen. Toen de wol besteld was, kon ik eigenlijk niet wachten om te gaan beginnen. Maaaaar de levertijd was 2 werkdagen dus ik moest er toch echt nog even op wachten. Toen besloot ik de volgende dag dat het een goed idee was om eerst wol en naalden te halen om een proefversie te gaan maken, het was tenslotte best een ingewikkeld patroon, dus misschien een beetje zonde om daar direct de mooie alpacawol voor te gebruiken. Ik ging naar de zeeman en kocht lekkere zachte baby acryl in mintgroen en grijs voor de proefversie. Toen ik thuis de voordeur opendeed lagen daar de bestelde wol en de naalden al op de mat :). Ik besloot toch maar eerst een proefversie te maken, maar dan wel gewoon met de juiste maat naalden. En gister was hij dan eindelijk af! Hij is, al zeg ik het zelf, super leuk gelukt!

Er zitten wel wat schoonheidsfoutjes in, maar dat mag, want het is ten slotte de proefversie. Ik hoop dat de maat een beetje goed is, zodat ik de officiƫle versie als eerste pakje voor buikbaby, wat trouwens weer een jongetje wordt, kan gebruiken. Het lijkt een beetje alsof het lijfje wat langer is dan de mouwtjes en de pijpjes, maar als ik dan kijk in Ravelry bij de projecten van anderen dan zien die er ook zo uit. Nu gauw beginnen aan de volgende van deze bolletjes:Geen opmerkingen:

Een reactie posten