donderdag 17 september 2015

Naaisels

Stiekem wilde ik altijd graag kleding kunnen maken met de naaimachine, maar ik dacht altijd dat mij dat vast niet zou lukken en dat ik daar echt niet handig genoeg voor ben. Toen kwam ik via via op een site terecht met een patroon voor een babyharembroekje. Dat zag er eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld uit. Ik vroeg mijn lieve moeder, die de modevakschool heeft gedaan, of zij dacht dat ik dit zou kunnen en of ik dan haar naaimachine daarvoor mocht lenen. Mama had alle vertrouwen in mij en leende mij haar naaimachine. Na wat info te hebben opgezocht over het naaien met tricot heb ik het maar gewoon geprobeerd en dit was het resultaat:Dat was veel makkelijker dan ik had verwacht en dit smaakte naar meer! Ik heb heel wat gratis patroontjes opgezocht en ben druk aan de slag gegaan met de naaimachine.

Ik maakte een T-shirt met behulp van het jumpsuit patroon  van Kiind en een hoodie met behulp van dit patroon.Nerena wilde ook heel graag zo een hoodie en dus maakte ik er voor haar ook één:


Van deze stof had ik een hele hoop over en dus besloot ik een bestaand jurkje van Nerena na te maken. Ik gebruikte hiervoor een patroon van de Droomfabriek en het jurkgedeelte hen ik gewoon nagemaakt van het bestaande jurkje:


Toen was Kiron weer even aan de beurt en voor hem maakte ik van de overhemd die mijn broertje weg deed een overhemdje:


Mijn zwangerschapsverlof zat er op en ik moest weer aan het werk. Hierdoor had ik wat minder tijd om achter de naaimachine te kruipen, maar elk beetje vrije tijd die ik had (en heb) ging ik snel weer wat knutselen. Ik maakte voor Nerena ook nog een omkeerbaar blousje en een jumpsuit met bijbehorend bolero voor haar verjaardag:

Voor Kiron maakte ik een boxkleed, een zonnehoedje en een kwijlslab, allemaal van dezelfde stof:

Ondertussen maakte ik ook een tuniekje voor mijzelf:Toen geloofde ik wel dat ik ook best wat kon maken met de naaimachine en durfde ik het wel aan om een SSC (een Soft Structured Carrier, een ergonomische draagzak) voor Kiron en mij te maken, Hier voor heb ik het Sew Toot patroon gekocht via Etsy en via de facebook-groep Zelf een Mai-Tai maken kocht ik de benodigde gespen en dergelijke. Omdat ik Kiron wilde dragen met deze draagzak heb ik mij voor ik begon eerst goed ingelezen in de materie van het maken van een draagzak. Ik wil natuurlijk niet dat Kiron tijdens het dragen uit de zak valt omdat ik een fout heb gemaakt in het maken hiervan. Na heel wat zweten en het slopen van de naaimachine van mama (sorry mam!) is dit het resultaat geworden:


Omdat ik de naaimachine dus echt gesloopt had met het maken van de draagzak heb ik samen met mijn lieve moeder een nieuwe gekocht en kon ik gelukkig weer verder knutselen :)

Ik maakte voor een lieve een collega een roodkapje-cape voor een festival. Tijdens het kopen van de stof hiervoor kwam ik hele zachte joggingstof tegen in leuke kleurtjes. Die kocht ik met als doel om voor ieder kindje een vest te maken. Ik begon met het vest voor Kiron:


Daarna was Nerena aan de beurt:


En tot slot ook een vestje voor buik-baby:


Ik had nog een hoop stof over en dus kreeg buik-baby ook vast een broekje erbij:


Dat is wat ik tot nu toe gemaakt heb, maar er liggen al weer een aantal uitgeprinte patronen klaar. Momenteel zijn wij ons druk aan het voorbereiden op de verhuizing en dus is er even weinig tijd voor de naaimachine, maar zodra ik weer een gaatje vind, kruip ik er weer lekker achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten